sâmbătă, 24 septembrie 2011

Cartofi la cuptor


Ingrediente :
  • 1 kg de cartofi mai micuti
  • 50 g unt
  • 150 g cascaval ras
  • 1 lingura cu faina
  • 150 g smantana
  • 5 oua
  • sare
  • piper alb
Mod de preparare : spala cartofii , dupa care fierbe-i in coaja 20 minute.Dupa ce
s-au racit , curata-i de coaja si taie-i in felii subtiri.Asaza-i intr-un vas termorezistent ,
uns cu unt.Separat , amesteca galbenusurile cu faina.Adauga treptat smantana ,
100 g cascaval , sare , piper , iar la sfarsit albusurile batute spuma.Toarna acest
amestec peste cartofi si deasupra presara restul de cascaval ras si bucatele de unt.
Lasa la cuptor , la foc potricit , 20 de minute.

Durata : 50 de minute       Sfat : Pentru un gust mai aromat , adauga printre feliile
Felul : 2                                             de cartofi catei de usturoi intregi sau zdrobiti
Portii : 2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu