luni, 26 septembrie 2011

Medalioane gratinate


Ingrediente :
  • 1 gulie mica
  • sare
  • piper
  • nucsoara macinata
  • 1 rosie
  • 3 medalioane de porc ( a 60 g )
  • 1 lingura unt
  • 50 g cascaval
Mod de preparare : curatati gulia , spalati-o si taiati-o bucatele.Fierbeti cca. 10
minute in apa cu sare.Scurgeti apa si condimentati cu sare , piper si nucsoara ma-
cinata.Opariti rosia , indepartati-i coaja si taiati-o cubulete.
Spalati medalioanele , apoi stergeti-le.Topiti untul intr-o tigaie si prajiti carnea 2-3
minute pe fiecare parte.Scoateti medalioanele si condimentati-le cu sare si piper.
Incalziti cuptorul.Taiati cascavalul bucatele si puneti-l pe carnea prajita.Puneti bu-
catile de rosie pe doua medalioane si asezati totul intr-o forma unsa cu ulei.
Puneti la cuptor pentru cateva minute , pana ce cascavalul s-a topit bine.
Inainte de a servi , puneti medalioanele cu rosii unul peste altul , iar deasupra me-
dalionul simplu.Asezati carnea pe farfurie , impreuna cu gulia fiarta.
Puteti orna cu cateva frunzulite de busuioc.

Durata : 30 minute
Felul : 2
Portii : 3
Kcal : 540/portie

Sfat : pentru a gratina medalioanele de porc , temperatura ideala este de 
250 grade.Introduceti carnea la cuptor abia dupa ce este bine incins.
Astfel carnea va fi frageda si isi pastreaza sucul propriu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu