Ingrediente :
- 1 gulie mica
- sare
- piper
- nucsoara macinata
- 1 rosie
- 3 medalioane de porc ( a 60 g )
- 1 lingura unt
- 50 g cascaval
minute in apa cu sare.Scurgeti apa si condimentati cu sare , piper si nucsoara ma-
cinata.Opariti rosia , indepartati-i coaja si taiati-o cubulete.
Spalati medalioanele , apoi stergeti-le.Topiti untul intr-o tigaie si prajiti carnea 2-3
minute pe fiecare parte.Scoateti medalioanele si condimentati-le cu sare si piper.
Incalziti cuptorul.Taiati cascavalul bucatele si puneti-l pe carnea prajita.Puneti bu-
catile de rosie pe doua medalioane si asezati totul intr-o forma unsa cu ulei.
Puneti la cuptor pentru cateva minute , pana ce cascavalul s-a topit bine.
Inainte de a servi , puneti medalioanele cu rosii unul peste altul , iar deasupra me-
dalionul simplu.Asezati carnea pe farfurie , impreuna cu gulia fiarta.
Puteti orna cu cateva frunzulite de busuioc.
Durata : 30 minute
Felul : 2
Portii : 3
Kcal : 540/portie
Sfat : pentru a gratina medalioanele de porc , temperatura ideala este de
250 grade.Introduceti carnea la cuptor abia dupa ce este bine incins.
Astfel carnea va fi frageda si isi pastreaza sucul propriu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu