Ingrediente :
- 500 g branza proaspata de vaci
- 1 pahar de faina
- 1 ou
- 2 linguri de smantana
- zahar tos , dupa gust
- praf de copt
- 2 linguri de zahar pudra
- sare - un varf de cutit
- putin ulei
- fructe congelate
furculita , ca sa nu aiba cocoloase.Adaugati la branza faina , oul , 2 linguri de sman-
tana , zahar tos dupa gust , praf de copt sau 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu ali-
mentar , un varf de cutit de sare.Amestecati bine toate ingredientele pana obtineti o
coca omogena.Faceti din coca un rulou subtire , apoi taiati-l in bucatele , obtinand
bastonase de 8 -10 cm lungime.Luati o tigaie adanca , cu fund gros , si lasati-o sa se
incinga bine.Turnati apoi ulei si puneti la prajit bastonasele de coca si lasati-le pana
devin aurii.Lasati bastonasele sa se raceasca , apoi asezati-le pe un platou.Cand s-au
racit , presarati batoanele cu zahar pudra.Daca ati uitat sa cumparati zahar pudra ,
puteti sa macinati in rasnita de cafea cantitatea necesara de zahar , adaugand si
zahar vanilat sau scortisoara ,dupa gust.Ornati batoanele de branza de vaci cu fructe
congelate sau cu fructe din dulceata sau compot.Batoanele pot fi servite dimineata ,
la micul dejun , sau ca desert la masa de pranz.Ele vor fi apreciate in primul rand de
catre cei carora le plac dulciurile , dar nu vor sa se ingrase.
Durata : 30 de minute Sfat : coca se poate pregati din timp si se
Felul : desert pastreaza la frigider , pe raftul de jos ,
Portii : 6 timp de 24 de ore , sau la congelator ,
Kcal : 200 timp de 2-3 zile
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu