sâmbătă, 24 septembrie 2011

Crap la cuptor


Ingrediente :
  • 1,5 kg de peste crap
  • 1 pahar cu vin alb
  • 3 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lamaie
  • 2 foi de dafin
  • ulei
  • cimbru
  • sare
  • piper boabe
Mod de preparare : curata crapul , sareaza-l pe dinafara si pe dinauntru si lasa-l sa
stea cel putin un sfert de ora.Cresteaza-l usor si in crestaturi pune boabe de piper ,
usturoi , felii de lamaie si cimbru.Asaza-l intr-o cratita lunga si pe langa el pune ceapa
taiata felii subtiri , foile de dafin si cativa catei de usturoi.Unge crapul cu ulei , toarna
vinul alb si lasa-l la cuptor aproximativ 25 de  minute.Din cand in cand , stropeste-l
cu sosul din cratita.Serveste-l pe pat de salata , rosii si castraveti.

Durata : 40 de minute               Sfat : Daca se scade prea mult inainte de a fi gata ,
Felul : 2                                                    mai pune putina apa sau vin
Portii : 3-4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu