sâmbătă, 24 septembrie 2011

Friptura asiatica cu portocale


Ingrediente :
  • 3 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 1 bucatica de ghimbir
  • 2 portocale
  • 2 ardei iuti rosii
  • 1 kg spata de porc
  • sare si piper
  • 3 linguri de ulei
  • 300 ml vin de orez
  • 400 ml supa de legume ( instant )
  • 3 linguri sos de soia
  • 5 cuisoare
  • 500 g praz
Mod de preparare : incalziti cuptorul la 200 de grade.Curatati ceapa , usturoiul
si ghimbirul si tocati-le.Spalati portocala si indepartati coaja in fasii subtiri.
Stoarceti fructul.Spalati ardeii iuti , indepartati-le semintele si taiati-i inele.
Spalati carnea , stergeti-o si condimentati-o cu sare si piper.Adaugati ghimbirul ,
ceapa , usturoiul , ardeii si coaja de portocala , apoi supa , sucul de portocale ,
vinul din orez si sosul de soia.
Adaugatui cuisoarele si lasati la cuptor pentru cca. 75 de minute.
Spalati prazul , curatati-l si adaugati-l peste friptura in ultimele 15 minute.

Durata : 40 de minute            Sfat : Se serveste cu vin rosu de buturuga
Felul : 2
Portii : 4
Kcal : 640/portie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu