luni, 26 septembrie 2011

Sote de morcovi


Ingrediente :
  • 1 kg de morcovi
  • 150 g unt
  • 2 lingurite cu zahar
  • 2 catei de usturoi
  • 500 g carne de vita
  • sare
Mod de preparare : curata morcovii si da-i prin razatoarea mare.Separat , carame-
lizeaza zaharul pana capata o culoare maronie.Pune untul si amesteca bine.Adauga
morcovii si treptat toarna cateva linguri cu apa.Lasa sa fiarba inabusit.
Cand sunt gata , pune usturoiul zdrobit si un praf de sare.Mai lasa un pic pe foc , pana
zeama scade cat se poate de bine.
Serveste alaturi bucati de carne de vita fiarta sau inabusita la cuptor.

Durata : 30 de minute      Sfat : dupa ce ai pus sote-ul fierbinte in farfurie , pune un
Felul : 2                                          cubulet de unt si presara putin busuioc si cimbru.
Portii : 4                                        Daca lasi prea mult zaharul pe foc ,
                                                         ai grija ca se amaraste

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu